Uleiul de lavandă, doctorul aromat al pielii tale    


Uleiul de lavandă este un ulei esențial ce poate fi administrat pe cale orală, aplicat pe piele sau inhalat prin aromaterapie, cu beneficii complexe pentru sănătate și frumusețe.

Pe lângă aroma inconfundabilă prezentă în nenumărate remedii, parfumuri și produse cosmetice, lavanda își face simțită prezența în multiple moduri și ne poate ajuta să depășim mari probleme ale pielii și ale organismului, în general.

La nivelul pielii, ea are capacitatea de a diminua acneea, de a calma pielea iritată și de a reduce ridurile. Poate fi folosită și pentru a avea un păr mai sănătos și strălucitor. Dar să intrăm în câteva detalii.

Ulei de lavandă pentru acnee

Uleiul de lavandă ucide bacteriile, iar prin acest lucru poate preveni și vindeca episoadele acneice. Lavanda deblochează porii și reduce inflamația atunci când e aplicată pe piele în mod corespunzător. Pentru a utiliza ulei de lavandă în tratarea acneei, el trebuie diluat cu ajutorul altor uleiuri „purtătoare“, precum cel de nucă de cocos.

Puteți utiliza uleiul de lavandă și ca toner, amestecând două picături de ulei de lavandă cu o linguriță de hamamelis, cu efect astringent.

Ulei de lavandă pentru piele uscată

Pielea uscată este o piele deshidratată, aspră, predispusă la mâncărime și prurit și chiar la apariția unor eczeme mai serioase. Deoarece lavanda are proprietăți antifungice și reduce inflamația, aceasta poate ajuta la calmarea iritațiilor.

Uleiul de lavandă poate fi utilizat și pentru tratarea psoriazisului. Pentru a utiliza acest ulei esențial pentru tratarea eczemelor, amestecați două picături cu o cantitate egală de ulei de arbore de ceai, împreună cu două lingurițe de ulei de nucă de cocos. Amestecul se poate aplica zilnic pe zonele cu probleme.

Ulei de lavandă pentru riduri

Radicalii liberi sunt responsabili, laolaltă cu alți factori, precum o îngrijire precară a tenului și o moștenire genetică nefericită, pentru liniile fine și ridurile care apar de timpuriu. Uleiul de lavandă este bogat în antioxidanți care acționează ca un scut împotriva radicalilor liberi. Pentru a folosi ulei de lavandă în tratamente antiage, se amestecă bine câteva picături de ulei esențial de lavandă cu ulei de nucă de cocos. Amestecul poate fi folosit ca hidratant, o dată sau de două ori pe zi.

Pentru că uleiurile esențiale au un potențial iritant în combinație cu razele solare, pentru a nu face pielii mai mult rău, decât bine, aceste tratamente se vor efectua toamna și primăvara, iar pielea va fi protejată pe tot parcursul zile cu creme cu factor ridicat de protecție solară.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu