Dă drumul oamenilor care nu sunt pregătiţi să te iubească!


— “ Dă drumul oamenilor care nu sunt pregătiți să te iubească!

Acesta este cel mai greu lucru pe care va trebui să-l faci în viata ta și va fi și cel mai important lucru.

Încetează să porți discuții dificile cu oameni care nu vor să se schimbe.

Încetează să te prezinți persoanelor care nu au niciun interes în prezența ta. Știu că instinctele tale sunt să faci tot posibilul să fii apreciat de cei din jur, dar este un impuls care îți fură timpul, energia, sănătatea mentală și fizică.

Când începi să lupți pentru o viață cu bucurie, interes și angajament, nu toți vor fi gata să te urmeze în acel loc.

Asta nu înseamnă că trebuie sa schimbi ceea ce ești, înseamnă că trebuie să lași să plece oamenii care nu sunt pregătiți să te însoțească.

Dacă ești exclus, insultat, uitat sau ignorat de oamenii cărora le dedici timpul, nu iți faci o favoare continuând să le oferi energia și viața ta.

Adevarul este că nu ești pentru toți și nu toți sunt pentru tine.

Cu cât petreci mai mult timp încercând să faci pe cineva care nu te poate iubi, să te iubească, cu atât mai mult timp pierzi lipsindu-te de posibilitatea acelei conexiuni cu altcineva.

Exista miliarde de oameni pe această planetă și multi dintre ei te vor întâlni, la nivelul tău de interes și angajament.

Cu cât te implici mai mult cu oameni care te folosesc ca pernă, opțiune de fundal sau terapeut pentru recuperarea lor emoțională, cu atât scapi mai mult de comuniunea pe care o dorești.

Poate dacă nu mai apari, nu te vor căuta. Poate dacă încetezi să mai încerci, relația se va termina. Poate dacă nu mai trimiți mesaje, telefonul tău va rămâne întunecat săptămâni întregi.

Asta nu înseamnă ca ai stricat relația, înseamnă că singurul lucru care a susținut-o a fost energia pe care doar tu ai dat-o. Aceasta nu este dragoste, este atașament. Se acordă șanse celor care nu merită!

Cel mai prețios lucru pe care îl ai în viață este timpul și energia ta, deoarece ambele sunt limitate. Pentru ce îți dedici timp și energie, îți va defini existența.

Când o să realizezi asta, o să începi să înțelegi de ce ești atât de nerăbdător să pleci când îți petreci timpul cu oameni, în activități, locuri sau situații care nu îți priesc.

Vei începe să realizezi că cel mai important lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru toți cei din jurul tau este să îți protejezi energia mai înverșunat decât pe orice altceva.

Fă din viața ta un paradis sigur, unde doar oamenii ′′compatibili′′ au voie.

Nu ești responsabil pentru salvarea nimănui. Nu ești responsabil pentru a îi convinge să se îmbunătățească. Nu e treaba ta să exiști pentru oameni și să le dai viața ta!

Pentru că dacă te simți rău, dacă te simți obligat, vei fi rădăcina tuturor problemelor tale din cauza insistenței tale, temându-te că nu îți vor întoarce favorurile pe care le-ai acordat.

Singura ta obligație este să realizezi că ești stapânul destinului tău și să accepți dragostea pe care crezi că o meriți.

Decide ca meriți o prietenie adevărată, angajament real și iubire completă cu oameni sănătoși și prosperi.

Așa că, așteaptă să vezi cât de mult începe să se schimbe totul. ”

Sir Anthony Hopkins

Lasa un comentariu