Ceaiuri care te vor ajuta să te relaxezi şi să ai un somn mai bun


Cu toții trecem prin perioade stresante și atunci căutăm diferite metode prin care să ne liniștim și să ne putem recăpăta energia. Cu toate că există și medicamente care te pot ajuta să faci asta, remediile naturiste ar trebui să fie primele pe care le încerci. Asta deoarece există foarte multe opțiuni, toate naturale, printre care și ceaiurile. 

Nu doar că are o aromă nemaipomenită, dar ceaiul de mentă este și un foarte bun calmant. Conform studiilor efectuate de către specialiști, prin fierbere, acesta eliberează 12 compuși chimici volatili care au acțiuni benefice asupra sistemului nervos. 

Pe lângă asta, menta ajută la reducerea contracțiilor musculare și a balonării. Așadar, dacă vrei să scapi de diferitele stări de disconfort, fie ele fizice sau psihice, încearcă să bei cel puțin o cană de ceai de mentă pe zi. 

Ceaiul de valeriană 

Valeriana este cunoscută încă din Antichitate pentru proprietățile ei de combatere a insomniilor. Așadar, dacă te confrunți cu o astfel de problemă, valeriana va acționa prin reducerea timpului necesar pentru a adormi și îți va îmbunătăți calitatea somnului. 

Un alt beneficiu al acestei plante minune se regăsește în rădăcina ei. Aceasta conține o substanță numită izovaleriamidă, care reduce hipertensiunea arterială. Prin urmare, va ajuta la reglarea proceselor din cadrul sistemului circulator și va reduce astfel riscul apariției unor complicații la nivelul acestuia. 

Ceaiul de mușețel 

Un alt ceai cu proprietăți excelente de relaxare este ceaiul de mușețel. Această plantă medicinală este poate cea mai utilizată pe scară largă în tratarea diferitelor afecțiuni, printre care și agitația nervoasă sau tulburările de somn.

Modul în care te ajută să te odihnești este prin relaxarea sistemului nervos. Așadar, dacă ai trecut printr-o perioadă stresantă și resimți acut efectele acesteia în prezent, consumă ceai de mușețel ca atare sau în combinație cu alte plante, cum ar fi salvia sau lavanda. 
Ceai de salvie

Denumită și Palma Maicii Domnului, salvia este cunoscută pentru proprietățile ei vindecătoare datorită conținutului bogat în vitamine și antioxidanți. 

Chiar dacă nu te va impresiona prin gust, ceaiul de salvie conține uleiuri ce vor acționa benefic asupra sănătății corpului (în special a pielii) și a psihicului. Pe lângă acestea, în salvie se regăsesc și minerale precum calciu, magneziu, fier, zinc și sodiu, care fac din această plantă un adevărat izvor de sănătate. 

Ceaiul de tei

Dacă ai un somn agitat sau suferi de coșmaruri, ceaiul din flori de tei te va ajuta să-ți rezolvi aceste probleme. Acesta are un efect puternic ce produce somnolență. Tocmai din această cauză, el este chiar interzis șoferilor profesioniști sau oricărei persoane ce urmează să se urce la volan. 

Pentru a resimți cu adevărat beneficiile acestui ceai, fă-ți obiceiul de a-l consuma înainte de culcare. Vei vedea că o să te bucuri de un somn adânc și dimineața te vei trezi cu mult mai multă energie. 

Ca oameni, avem o legătură puternică cu natura. Așadar, ne putem vindeca sau regenera corpul și mintea cu ajutorul ei. De aceea, ceaiurile din anumite plante (precum cele menționate mai sus) vor funcționa perfect atunci când în viața ta apar tot felul de factori de stres care te împiedică să fii relaxat și să duci o viață liniștită. Tot ce trebuie să faci este să le incluzi în rutina ta zilnică. 

Crede în Tine!

Lasa un comentariu