Sweet November


„- În fiecare lună e noiembrie, Sara. Și te iubesc în fiecare zi. Asta este luna noastră și nu trebuie să se termine niciodată.
Trăiesc pentru un singur lucru: să te iubesc, să te fac fericită, să trăiesc hotărât și vesel clipa.
Noiembrie este tot ce știu și tot ce vreau să știu vreodată.”

Nu puteam să las să treacă această lună fără să văd Sweet November. Este foarte aproape sfârşitul lunii noiembrie, timpul se scurge foarte repede în clepsidra vieţii. Mai este un pic şi se va termina şi anul acesta. În fiecare an în luna noiembrie îmi amintesc de filmul romantic „Sweet November” sau „Idilă de Noiembrie ”, avându-i pe Charlize Theron şi Keanu Reeves actorii mei preferaţi în rolurile principale. Deşi este vorba de un film din 2001, îmi face plăcere să revăd acest film de fiecare dată şi sentimentul transmis şi emoţiile trăite sunt aceleaşi. Un film într-adevar emoţionant, despre iubire, pierdere, refacerea credinţei şi resemnare.

Filmul este o dramă romantică, în care Sara, personaj jucat de către Charlize Theron, alege la întâmplare, în fiecare lună, câte un bărbat căruia îi propune să stea împreună o lună și să trăiască după regulile ei, urmând ca apoi să se despartă fără nicio explicație. Interesant, așa-i?

În fiecare lună, Sara ~ Charlize Theron alege mai mult sau mai puţin la întamplare câte un bărbat căruia îi propune un pact: să stea împreună o lună şi să trăiască după regulile ei, ideile ei şi visurile ei. Apoi să se despartă şi să meargă fiecare pe drumul lui, fără nici o obligație și, mai ales, fără perspectiva unui viitor împreună. Idila trebuie să dureze exact o lună,aceasta e singura regulă pe care Sara o respectă cu sfințenie. Și cum este o femeie superbă, puţini sunt cei care refuză acest joc al dragostei și întâmplării.

Noiembrie este luna în care îl găseşte pe Nelson ~ Keanu Reeves, un tânăr ambiţios pentru care în viaţă nu există nimic mai important în afară de succesul în carieră. După apariția sa, Sara îl tentează cu perspectiva unei vieți trăite la maximum, cu bucuria clipei, a plăcerilor simple sau nebuniilor de moment, reușind puțin câte puțin să îl scoată din carapacea lui. Ce trebuia să fie o simplă aventură, devine curând o mare poveste de dragoste.În cele din urmă, Nelson descoperă că idilele de o lună nu sunt un simplu joc al seducției şi că Sara încearcă cu disperare să dea un sens ultimelor sale luni de viață.

După un asemenea film, ți se face pur şi simplu dor de iubire, dor de viaţă. Este un film ce îţi trezeşte toate sentimentele, de la cele de bucurie la cele de tristeţe, de la cele de acceptare la cele de curaj! Un film ce îţi pune sufletul la margine de pământ şi te lasă acolo, iar tu trebuie să alegi de zbori sau nu.

Asemenea lucruri ți se întipăresc în suflet, foarte adânc. Este foarte greu să pierzi pe cineva şi după să constaţi că nu mai poate fi cu tine. Este unic sentimentul de dragoste şi nu are comparaţie. Cine iubeşte, să lupte pentru iubirea lui, mai ales când este împărtaşită, să încerce să o păstreze!

După vizionarea acestui film veţi simţi nevoia să vă trăiţi viața mult mai intens, să vă bucuraţi de fiecare clipă şi să nu mai lăsăm timpul să treacă aiurea pe langa noi.

În viață suntem simpli călători, depinde doar de noi cât de intens trăim călătoria şi ne bucurăm de ofertele vieţii, care nu sunt mereu plăcute.

Coloana sonoră este impresionantă,  melodia “Only Time-Enya” exprimă emoţia din spatele filmului.

De vă e sete de frumos, de sensibilitate şi de evadare sau dacă doriţi să vă hidrataţi epiderma sufletească prin aport de iubire diluată în acorduri de la vie en rose, vă recomand din inimă acest film tomnatic în prag de seară.

Crede în Tine!

Lasa un comentariu